Nieuwe Maan Ritueel

Zo, dat klinkt al lekker woo-woo he? Voordat we over gaan naar het nieuwe maan ritueel wil ik graag het volgende met je delen: Ik zie het echt als mijn missie om het leven vanuit de body, mind & soul connectie zo praktisch mogelijk te maken. Om alles hands-on te kunnen maken, zodat het jou direct iets oplevert. 

In leven met de maan kun je ook extreem in detail gaan werken, zo heeft elke dag weer een andere maan stand en heb je ook nog persoonlijke manen in een ander “huis”. 

Ik houd het graag simpel. Ik werk eigenlijk altijd met 4 verschillende fases:

1) Nieuwe maan (inclusief nieuwe maan ritueel)
2) Eerste kwartier
3) Volle maan (inclusief volle maan ritueel)
4) Laatste kwartier.

De verschillende fases van de maan hebben een verschillende energie. In de Slow Down Journal geef ik verschillende voorbeelden per maanstaand van welke activiteiten je zou kunnen ondernemen. 

In deze post deel ik mijn Nieuwe Maan Ritueel met je, inclusief een super praktische visualisatie die je zou kunnen doen. 

Waarom zou je dit Nieuwe Maan Ritueel uitvoeren?

+ Nieuwe Maan is een perfecte tijd om je intenties te zetten, om te visualiseren waar je naar toe wilt
+ Je visualiseert niet per se voor die “maand”, maar meestal voor een periode van ongeveer 6 maanden. Je denkt dus ook echt even lange termijn
+ Het is sowieso goed om zo nu en dan even stil te staan bij wat je wilt bereiken 

Stappenplan Nieuwe Maan Ritueel

1) Zoals het woord al zegt: Een ritueel vraagt wel om enige rust & ruimte. Je hoeft geen wierook aan te steken (mag wel ;-), maar zorg er wel voor dat je op een plek zit waar je even niet gestoord kunt worden. 

Zorg ervoor dat je pen & papier bij de hand hebt. Ik gebruik het Moon Intentions boekje van Lexmond & Lexmond, maar je kunt het ook achterin de Slow Down journal of een ander notitieboekje schrijven.

2) Dit ritueel voer je uit de avond voor de Nieuwe Maan. Deze week is het zaterdag 13 maart 06:00 Nieuwe Maan, dus bij voorkeur voer je het vanavond uit. Het mag ook gewoon morgen nog hoor 😉

3) Je vindt hieronder de meditatie die je kunt doen (14 minuten). Het liefst met oordopjes in. Lees alvast even t/m stap 5 door, zodat je daarna rustig de meditatie kunt doen. Ik gebruik in de meditatie de volgende thema’s:

+ Health & Selfcare 
+ Social & Relationships
+ Work & Impact
+ Authtenticy & Personal Growth

P.s. Ik ga misschien vrij snel door de visualisatie heen, je bent vrij om te pauzeren of om na de meditatie bij het opschrijven het opnieuw voor je te zien.

4) Na je meditatie gebruik je je notitieboekje om een aantal dingen/doelen/wensen/dromen in te zetten vanuit je meditatie. Je hoeft niet alles op te schrijven, schrijf bijv. de 3 dingen op die je het meest zijn bijgebleven. 

5) Tip: De maan van deze maand maart 2021 staat in Vissen Dat betekent de volgende focus: 

  • Vissen is een teken voor dromen
  • Gebruik je verbeelding om te bedenken waar je van droomt
  • Geef je over – vertrouw op het universum

De meditatie heb ik niet specifiek voor deze maan gemaakt, maar je kunt dit soort dingen altijd in je achterhoofd houden als je je intenties opschrijft.

Geniet ervan! Geniet van wat je allemaal al hebt. Kijk of je je intenties kunt voelen alsof je ze al hebt behaald. Vergeet niet: 

You will get there.
But right now you are here
And here is wonderful

Leave a Comment