#MondayStories – Anita Bus PrioriteitManager

Anita Bus heb ik leren kennen bij de Leader Brand Intensive en ik vind haar power heel inspirerend, zij kan enorm goed groepen in beweging krijgen! Wat ik heel stoer vind is dat ze een gezin draaiende houdt, soms doet ze projecten waarbij ze een week weg, en ook een succesvolle business draait. Ik val daarom gelijk maar met de deur in huis:

  • Hoe zorg jij voor balans in je leven tussen je bedrijf en je gezin?

Ik ben niet van de balans.. ik geloof daar niet in. Balans is Bullshit. ‘ik ben op zoek naar balans’ hoor ik veel, maar je bent 1 persoon en je hebt taken op diverse gebieden. Balans is er niet. Jij bepaalt wat je doet of niet. Het is een kwestie van kiezen. Kiezen is soms eng, ja dat klopt, maar geen keuze is ook een keuze. Je bent namelijk niet het ene moment ondernemer en het andere moment moeder of partner van.. Je doet een taak en je bent wie je bent. Hier heb ik mijn producten van gemaakt. Prioriteiten stellen is mijn kracht. Hierdoor weet ik precies wanneer ik wat moet doen zonder dat er vlakken geen aandacht krijgen. En mijn motto ‘Corrigeren kan je leren’ zorgt ervoor dat ik elk moment kan schakelen en kan kiezen wat er nodig is. Dit is ook precies wat ik je mee wil geven in de Masterclass YOU OWN YOUR POWER!

  • Wat maakt jou nou uniek?

Er is er sowieso maar één van mij, dus anyhow ben ik uniek! Mijn kracht zit hem in dat ik heel goed kan kiezen voor wat er moet gebeuren. Extreme simplicity is het sleutelwoord. Mijn oplossingen zijn zo simpel, dat wanneer het nodig is, je er altijd naar terug kunt pakken. Deze simplicity, eenvoud, breng ik ook terug in al mijn gesprekken of in de Masterclass met klanten . Ja, ik stel soms vervelende vragen en weet daarmee de angel er gelijk uit te halen. Ja, ik geef je die liefdevolle schop onder je kont. Wat levert dit weer op? Tijd. Ook in mijn communicatie ben ik direct, noem het simpel. Al dat gepraat eromheen, come to the point. Dat scheelt weer tijd toch? En ja, ik weet waar ik het over heb, alles wat ik ervaren heb, heb ik meegenomen in mijn bedrijf, in mijn oplossingen. Ik heb al die ballen hoog gehouden en heb mijn richting gekozen.

Wat mij nog meer uniek maakt? Ik ben gek op Netflix en kan je hierin ook goed adviseren haha!!

” We only have one life to live. Alles wat we hebben is nu! Als ik het beste eruit wil halen, dan moet ik dat doen en wel nu ”

Anita Bus – PrioriteitManager
  • Waarom ben jij dit bedrijf gestart? Was er een bepaald moment waarop je dacht NU ga ik ervoor of het is meer gegroeid?

Ik was in 2015 al begonnen als zelfstandig VA en had daarmee wat klanten naast mijn 2 dagen baan als debiteurenbeheerder. Toen ik in begin 2016 een familielid verloor op heftige wijze, was voor mij het moment daar. We only have one life to live. Alles wat we hebben is nu! Als ik het beste eruit wil halen, dan moet ik dat doen en wel nu! Wat wil ik mijn kinderen meegeven? Dat het leven zwaar is en je hard moet werken en dat je door tegenslagen uit het veld geslagen wordt? Of dat het leven zo kostbaar is, dat het in jouw handen is hoe je overal mee omgaat ONGEACHT de omstandigheden? Dat je alles eruit mag halen? Ik koos voor het laatste..

Ik zag veel ondernemers en hard werkende moeders struggelen met hun tijd en dit terwijl ik juist veel tijd over had, ik snapte dat nooit. Tot ik ontdekte dat ik heel goed kan kiezen, vooral ook efficiënt te werk ga en goed prioriteiten kan stellen in planning. Alleen time management is niet genoeg zag ik, het gaat om prioriteiten stellen, stuk dieper dus. Daar is ook de naam Prioriteit Manager vandaan gekomen. Toen ik later dat jaar ook nog ziek werd vanwege de enorme verschillen tussen mijn bedrijf en mijn baan, was het genoeg. Er kwam een mogelijkheid voorbij waardoor ik kon stoppen met mijn baan en mij kon richten op wat ik nou echt wilde neerzetten. Deze mogelijkheid heb ik met beide handen aangepakt, hoe eng het ook was! Ik wil anderen laten zien hoe makkelijk het kan zijn om te kiezen, hoe simpel soms de oplossing is en hoe te genieten van alles wat er gebeurd. Daarmee is ook mijn KIES. DOE. GENIET. methode ontwikkelt en die leer ik je in de Masterclass. 

  • Wat bied je met jouw bedrijf concreet aan en voor wie?

Ik laat de ambitieuze moeder, professional en vrouwelijke ondernemer, online en offline zien dat de oplossing niet altijd zit in alsmaar harder werken. Wat vinden vrouwen het moeilijkst? Dat ze alle ballen hoog moeten houden, dat ze altijd keuzes denken te moeten maken waardoor ze zichzelf op de laatste plek zetten. Ik laat haar ervaren hoe het is om grip op hun tijd te hebben. Om haar eerst voor zichzelf te laten kiezen. Alleen als ze goed voor zichzelf zorgt, heeft ze genoeg in huis om weer te kunnen geven. Aan haar gezin, vrienden, familie en klanten. Om druk zijn om te zetten in productieve drukte. Wil ze niet langer als een marionet op de automatische piloot door het leven? Wil ze de touwtjes weer in eigen hand hebben? Wil ze haar kracht dagelijks ervaren en weer zelf aan het roer van haar leven te staan? Dan is ze bij mij aan het juiste adres. Kiezen betekent niet automatisch, IK TEGEN DE REST. Kiezen betekent, hoe krijg ik datgene voor elkaar in samenwerking of ten goede van de rest.

#Masterclass You Own Your Power:

Deze Masterclass van één dagdeel geeft je inzicht in hoe je handelt en waarom je dat zo doet. Je herkent het vast dat je de meeste dagen mee rent in de waan van de dag en vooral reageert op wat anderen van jou willen. Time management is niet genoeg. Je kunt de beste planners, apps of technieken hebben, maar zolang je niet kiest in je acties, blijft het een mooie illusie. Terug naar kiezen.

Zorg voor jezelf of doen wat jíj wilt, schiet er negen van de tien keer bij in.

Anita Bus – PrioriteitManager

Ik leer jou om niet langer op elke impuls te reageren, maar om beslissingen te nemen vanuit je basis, jouw kracht. Met simpele methoden die je direct kunt toepassen, ervaar je meer grip op jouw leven en tijd. Na deze Masterclass voel je dat jij je leven weer in eigen hand hebt.

Je bent weer terug in je kracht: YOU OWN YOUR POWER!

Verder bied ik 1 op 1 trajecten aan waarin ik ontzorg en help jouw tijd te optimaliseren en dat je prioriteiten weet te stellen die nodig zijn zodat jij doet waar jij goed in bent. Zowel online als offline zijn die er. Al mijn trajecten zijn gebaseerd op de KIES. DOE. GENIET. methode

Ga naar de website om hier meer te lezen over alle trajecten die Anita aanbiedt!

  • MONDAY is een platform waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wat betekent persoonlijke ontwikkeling voor jou?

Haha, leuke vraag! Persoonlijke ontwikkeling betekent alles voor mij! Dit is voor mij namelijk een keerpunt in mijn leven geweest en al 14 jaar blijf ik mezelf hierin ontwikkelen. 14 jaar geleden ben ik er mee begonnen en heeft me gebracht waar ik nu sta en waar ik ontzettend trots op ben. Zonder persoonlijke ontwikkeling is er ook geen zakelijke ontwikkeling mogelijk (dat stemmetje blijft, hoe goed je ook bent in wat je doet, het is de kunst om dat stemmetje mee te nemen) P.O. is de basis geweest voor mijn fijne relatie/huwelijk (18 jaar alweer) en hebben 14 jaar geleden ons gezin gesticht. Mijn man heeft zich ook persoonlijk ontwikkelt wat heeft gemaakt dat wij altijd kunnen schakelen en alle situaties aankunnen, hoe heftig die ook zijn. Wij proberen dit ook onze kinderen mee te geven, echt een voorbeeld te zijn in hoe mooi het leven kan zijn en wat je er allemaal uit kan halen. Die kijken immers naar wat je doet en niet naar wat je zegt. Dan maar het goede voorbeeld geven toch? Als ik lekker in mijn vel zit, loopt het bij hun ook lekker. Als ik een slechte dag heb, dan werkt dat ook weer door. Gelukkig heb ik alle tools in handen om te zorgen dat een slechte dag, soms maar een uur duurt of korter. Lukt me dit niet, dan schakel ik heel snel support in. Dit geeft de ander ook weer de mogelijkheid om zijn zorg te uiten, vind ik ook fijn, dus mooie win-win! Blijf ik mij dus persoonlijk ontwikkelen, ja zeker!

  • Wat is jouw grote droom op persoonlijk en/of professioneel gebied?

Mijn droom is dat ik een platform heb voor ambitieuze moeder, professionals en vrouwelijke ondernemers, die zich sterk voelen en genieten van hun vrije tijd en wat ze doen in hun bedrijf! Dat ze een voorbeeldfunctie hebben en hun omgeving positief inspireren hoe leuk ondernemen kan zijn. Hoe makkelijk het is om te kiezen en hoe hard het nodig is om soms ‘nee’ te zeggen. Het liefste wil ik dit ook op grote podia doen en mensen hoog in hun energie zetten. Beetje gekkigheid kan geen kwaad in de wereld!

  • Wie zijn jouw rolmodellen/inspiratie op het gebied van ondernemerschap?

Mijn rolmodellen zijn by far Cesar Lopes en Floortje Lopes, de manier waarop zij zich blijven ontwikkelen en voor hun visie te gaan, is mega inspirerend voor mij en mijn gezin! Hun kennis gaat alles voorbij en ik blijf mij elke keer weer positief verbazen vanuit welke plek zij ondernemen. Hun puurheid, hun liefde voor hun onderneming en hoe zij gaan voor hun dromen. Het inspireert mij keer op keer om in beweging te blijven. Zij maken hun dromen waar en laten zien dat geen enkele droom of wens onbereikbaar is. Het is een mega voorrecht hun in mijn leven te hebben, zowel zakelijk als privé.

  • Welk advies heb je voor andere ondernemers vanuit jouw expertise?

Houdt het simpel. Simplicity is the key to brilliance – Bruce Lee.
Oplossingen kunnen heel simpel zijn. KIES. DOE. GENIET. Maak het leuk en zorg dat je samenwerkt als het niet lukt. Ook als het wel lukt. Omring je met positieve mensen, mensen die echt eerlijk zijn dat als je loopt te klooien, dit ook zeggen. Én je hoeft het allemaal niet alleen te doen.

Krijg grip op je leven en tijd.

Ik laat je de vrijheid ervaren in iedere stap die je zet

Laat vrijheid niet je eindbestemming zijn, maar je vertrekpunt

YOU OWN YOUR POWER!

Anita Bus – PrioriteitManager

Klik hier voor meer informatie over de Masterclass You Own Your Power!

  • Waar kunnen mensen meer informatie over jou en je bedrijf vinden?

www.prioriteitmanager.nl voor mijn website

Instagram: www.instagram.com/prioriteitmanageranitabus

Facebook: www.facebook.com/prioriteitmanager

LinkedIn: www.linkedin.com/in/anitabus

Anita heeft het #Monday Stories pakket afgenomen, waarbij ze haar ondernemersverhaal deelt én events op Monday plaatst! Wil je dit ook? Ga dan hier naar het contact formulier of mail me op hello@mon-day.nl

Leave a Comment