#MondayStories – Aïsha Tauran – MindYourBlissness

Aisha heb ik ontmoet tijdens een event van de Breakfast Club, waar ze haar verhaal vertelde over hoe ze haar bedrijf is gestart. Een paar maanden later kreeg ik een berichtje van haar via Instagram of ik zin had in een koffiedate. Wat een koffiedate zou zijn, werden 5 uren bijkletsen over ondernemerschap en volledig gaan staan voor wat je wilt. Lees hieronder het verhaal van Aisha over hoe zij haar bedrijf heeft gestart, de lessen die ze heeft geleerd en hoe zij de wet van aantrekking gebruikt in haar leven en bedrijf!

  • Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Aïsha Tauran, 34 jaar en woon samen met mijn vriend en twee kindjes in Groningen. Had nooit de ambitie om zelfstandig ondernemer te worden, maar hey, tijden veranderen blijkbaar!

Na ruim 10 jaar een kantoorbaan te hebben gehad waarbij ik altijd maar mijn twijfels had, kwam ik in een burn out terecht. En zoals dat vaak gebeurt als je rock bottom raakt, wilde ik het compleet anders. Ik ging tijdens de periode dat ik niet aan het werk kon op zoek naar wat mij écht blij maakte. Waar ík behoefte aan had. Zo kwam ik erachter dat ik bijvoorbeeld veel liever in een winkel stond dan op kantoor zat. En ik merkte dat ik eigenlijk best goed in taarten decoreren was!

Zo ontstond mijn eerste bedrijf, Lovely Layers Cake Design. Het had eigenlijk direct succes en de opdrachten bleven binnenkomen. Maar twee jaar later voelde ik iets knagen…  Ik had meer te brengen dan “alleen taart”! Daarnaast was het ook niet hoe ik mijn leven wilde leiden. Ik werkte krankzinnige uren (vaak tot midden in de nacht) om deadlines te halen, bracht nog amper tijd door met mijn gezin en het was enorm hard en veel werken voor weinig geld. Na heel veel wikken en wegen, nog meer onderzoeken wat het dan was wat ik wilde besefte ik: ‘ik mis diepgang.’ Ik wist dat ik meer kon betekenen in andermans leven en wilde dan ook een bedrijf creëren dat vanuit mij en mijn eigen ervaringen kwam!

Maar twee jaar later voelde ik iets knagen…  Ik had meer te brengen dan “alleen taart”! Daarnaast was het ook niet hoe ik mijn leven wilde leiden!

Aïsha Tauran – Founder MindYourBlissness
  • Waarom ben jij dit bedrijf gestart? Was er een bepaald moment waarop je dacht NU ga ik ervoor of het is meer gegroeid?

Dat waren twee momenten. Één toen het besef kwam dat ik meer te brengen had en ook niet meer nachtenlang in mijn bakkerij wilde vertoeven. Het was niet te doen. Ik was op een gegeven moment ook haast niet meer blij als er weer een opdracht binnenkwam, omdat ik wist waar het me weer kon brengen. Helemaal met mijn burn out in mijn achterhoofd. Ik zag mezelf dit niet nog 5 jaar doen! Toen ben ik heel bewust gaan onderzoeken wat het was wat ik dan wel wilde. Daar gingen veel twijfels en breinbrekers overheen, maar uiteindelijk wilde ik een bedrijf vanuit mijzelf. Vanuit mijn visie en ervaringen. Toen de naam Mind Your Blissness tijdens het uitruimen van de vaatwasser als magisch in mijn hoofd plopte, was mijn cirkel rond. De naam paste precies bij wat ik wilde doen. Vrouwen inspireren te kiezen voor hun eigen geluk. Dat wat hén gelukkig maakt! Met een fijne verhouding fuck-it mentaliteit en happy mindset. Ik ben echt begonnen onder het mom van ‘Start before you’re ready’. Ik had nog geen missie, nog geen product, maar wel een verhaal. Dus dat ben ik toen gewoon gaan delen. De rest kwam later wel!

Het tweede moment was toen mijn grootste vaste afnemer ‘A Little Lovely Company’ mijn taartjes voor hun winkels in Groningen van hun menu schrapten. Ik zat nog met een been in Lovely Layers en mijn hoofd, hart en rest van het lichaam zat al bij Mind Your Blissness. Maar ik durfde hen niet zomaar vaarwel te zeggen. Ze hadden in mij geïnvesteerd en ik wist niet zo goed hoe ik het dan moest brengen dat ik ging stoppen. En tsja, die vastigheid was ook wel fijn. Helemaal omdat mijn moeder toen ernstig ziek was en ik voor haar zorgde.

Ik ben echt begonnen onder het mom van ‘Start before you’re ready’. Ik had nog geen missie, nog geen product, maar wel een verhaal!

Aïsha Tauran – Founder MindYourBlissness

Maar hoera, synchroniciteit! Want niet veel later kreeg ik een telefoontje dat zij hun menu om gingen gooien en mijn taartjes het nieuwe menu niet hadden gered. In een flits dacht ik: ‘Holy crap, hoe ga ik dit doen?!’, maar al heel snel volgde opluchting. Doordat ik nog met een been in mijn bakkerij stond weerhield het me toch om voluit voor Mind Your Blissness te gaan. Dus toen ging ik! Ik postte op mijn Social Media dat de bakkerij was gesloten en besloot nu toch echt mijn eerste dienst voor Mind Your Blissness online te zetten!

  • Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

Die heb ik nu gelukkig al elke maandag! ‘s Ochtends sta ik om 6 uur op om te mediteren en een inspirerende podcast te luisteren. Dan brengt mijn vriend de kinderen naar school en de crèche en ga ik live in mijn besloten community voor de members van mijn course. Als mijn vriend dan thuis is, gaan we samen buiten de deur ontbijten waarbij we bespreken wat onze doelen voor de dag en de week zijn. Daarna gaan we bij een gezellige workspot zitten of gaan we weer naar huis om daar lekker aan de slag te gaan. Ik houd ervan om te creëren, nieuwe ideeën uit te werken. Na de lunch nog even naar buiten voor wat frisse energie en als ik zin heb post ik nog wat op mijn Social Media kanalen. Tegenwoordig doe ik nog een Yoga Nidra meditatie tussendoor omdat ik heb gemerkt hoe belangrijk rusten is. Mijn werkdag eindigt vaak rond een uur of 4. Dan keuvel ik wat aan in huis of kook ik en halen we samen de kindjes van de opvang. Het liefst zou ik vaker zulke dagen hebben, maar de rest van de week staat vooral in het teken van eerst werken, kindjes ophalen en er voor hen zijn. Wat natuurlijk ook heel fijn is! Maar van mij mag er nog iets meer tijd voor werk en mezelf bij zitten.

Tegenwoordig doe ik nog een Yoga Nidra meditatie tussendoor omdat ik heb gemerkt hoe belangrijk rusten is

Aïsha Tauran – Founder MindYourBlissness
  • Oke Aisha, even eerlijk. Je kijkt nu al een half uur naar de menukaart en weet nog steeds niet wat je wilt eten. Is keuzestress een ding voor jou en hoe beïnvloedt dat je leven en bedrijf? 

Hahaha, je kon het niet laten! Keuzestress is zeker een ding en niet alleen tijdens het eten. Ik durfde eerder heel vaak geen keuze te maken. Klein gevalletje van FOMO (fear of missing out). Wat als dit niet het goede is, wat als dit niet lukt, wat als…. Ik ben ook een ontzettend gevoelsmens, wat ook wel eens wat roet in het eten gooit. Maar gelukkig heb ik daar in beide gevallen een switch in weten te maken. Controle meer los durven te laten en het altijd zien als leerproces. Welke kant het ook op gaat. Al moet ik eerlijk zeggen dat het een work in progress blijft, hoor!

  • Wat bied je met jouw bedrijf concreet aan en voor wie?

Op dit moment bied ik nog de gratis Soul Goal Boost aan en heb ik de eerste ronde van mijn online course afgerond. Alleen merkte ik dat deze course het niet voor mij deed, het sloot niet bij mij aan. Kom je weer op het stukje leerproces! Dus komt er binnenkort een membership aan! Voor vrouwen die hun hartsverlangens willen volgen, maar niet goed weten waar te beginnen. Of vast zitten in het: dit kan niet, want ik heb geen tijd/geld/ruimte etc. Zodra je voorbij je eigen beperkte mogelijkheden gaat kom je in een ruimte waar van alles mogelijk is! Ik wil vrouwen laten zien dat ze door voor zichzelf te kiezen en vertrouwen te hebben in de Wet van Aantrekking je dromen dichterbij zijn dan je in eerste instantie zou denken! Ik geef ze, naast groeps accountibility calls, een database met de tools om vanuit een hoge positieve energie met de Wet van Aantrekking hun droomleven te realiseren. Ik vind namelijk dat we meer naar onze eigen behoeftes en dromen mogen luisteren. Wat is het wat ík wil, in plaats van wat er van me wordt verwacht.

Maar het mooiste komt nog! Want momenteel organiseer ik een super mooi event op zaterdag 11 mei, Soul Goal Saturday, Rest & manifest one-day-retreat. In eerste instantie zou ik dit alleen doen. Maar door een reeks aan toevalligheden kruiste het pad van Maureen van Soulprinted dat van mij. En hebben we nu besloten onze krachten te bundelen! Soul Goal Saturday stond eerst in het kader van stappen zetten naar je hartsverlangen. Maar ik miste een stukje. Zelf wist ik dat mijn kracht ligt in het empoweren van dromen en verlangens. Je licht durven laten schijnen. En ik had de tools wel om je hartsverlangen/dromen te vinden, maar ik voelde dat het een laagje dieper kon. En toen kwam ik Maureen tegen, die een ster is in rusten met Yoga Nidra meditaties. Deze meditaties brengen je in een staat van rust op zielsniveau. Dit was de missing link voor het event. Maureen haar rust en mijn empowerment is going tot take you places! We hebben het nu omgedoopt tot een one day retreat en om eerlijk te zijn wil ik er liever zelf aan meedoen dan het organiseren, hahaha!

Voor de Monday volgers hebben we een fijne korting! In plaats van € 197,- betaal je met de kortingscode sgsmonday slechts
€ 137,-. No brainer als je het mij vraagt! Vanuit rust je droomleven waarmaken op een geweldige lokatie vlakbij Zwolle. Oh en met heerlijk uitgebreide lunch, een belangrijke voor mij persoonlijk 😉

  • MONDAY is een platform waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Wat betekent persoonlijke ontwikkeling voor jou?

Heerlijke vraag! Het is namelijk ook een thema wat bij mijzelf centraal staat. Ik ben nu ruim 11 jaar heel bewust en dagelijks bezig met persoonlijke ontwikkeling en wil dit ook graag meegeven aan mijn kinderen. Persoonlijke ontwikkeling betekent voor mij in de spiegel durven kijken,  lessen in je leven durven herkennen en deze aannemen en dat omarmen wat je niet aanstaat. Om er vervolgens stappen in te nemen en te blijven bewegen. Oh en uit je comfort zone! Ik beweeg veel buiten mijn comfort zone omdat ik weet dat daar mijn groei ligt. Altijd leuk? Hell no! Maar het brengt me zoveel. Al is het alleen al de trots die ik voel als ik er weer een stap (of twee) buiten heb gezet.

  • Wat is je grootste les geweest tijdens het starten of runnen van je bedrijf?

Dicht bij jezelf en je eigen gevoel blijven! Laat je niet van de wijs brengen door wat anderen aanbieden of wat succesvol voor hen is. Ik kon me eeuwig onzeker laten maken (en nog steeds wel eens) door het aanbod van andere succesvolle onderneemsters. En dan ging ik aan mijn eigen aanbod twijfelen, of dat wel goed genoeg was. Ik heb zelfs mijn aanbod gewijzigd omdat ik dacht dat het mij ook succes zou brengen. Niet doen! Hetgeen wat jij brengt komt voort uit dat wat jou een goed gevoel geeft, stick to it! Sta voor jezelf.

Toen ik met Lovely Layers stopte kreeg ik weerstand: ‘zou je dat nou wel doen. Je hebt zo’n succes. Het verdient toch goed.’ En toch wist ik dat ik met alle zekerheid dat het oké was om voor onzekerheid te kiezen. En laten we wel wezen, als ik dat niet had gedaan, dan was ik hoogstwaarschijnlijk weer beland waar ik ooit begon. Compleet uitgeblust.

Hetgeen wat jij brengt komt voort uit dat wat jou een goed gevoel geeft, stick to it! Sta voor jezelf.

Aïsha Tauran – Founder MindYourBlissness
  • We spraken ook over de wet van aantrekking. Kun je iets vertellen over hoe jij dit toepast in jouw leven?

Van mezelf ben ik een erg positief ingesteld persoon, maar sinds ik er bewuster van ben dat, dat wat je uitzendt ook daadwerkelijk weer terugkomt (om het zo maar even plat te zeggen), ben ik meer bezig met de manier waarop ik dingen zeg, uitspreek en qua energie uitzend.Ik werd me ook bewuster van niet helpende patronen en hoe dit zich in mijn leven manifesteerde. Dat mijn buitenwereld mijn binnenwereld weerspiegelde was een groot inzicht. Mijn kijk op bijvoorbeeld geld en relaties is compleet veranderd.

Ik verwonder me meer door de dingen die als magisch op mijn pad komen. Ik roep heel regelmatig ‘Thank you, more please!’ Ik ben dankbaar voor wat ik heb en sta open voor wat er naar mij toe mag komen. Mijn zoontje is dit inmiddels al een beetje aan het overnemen, en die blijkt een meester in manifesteren, hahaha! Laatst kreeg ik de tip: ‘Hoe wordt het nóg beter dan dit, Universum?’ roepen bij de kleinste dingetjes. The attitude of gratitude! En dat is haast een soort spelletje geworden.

Laatst vond ik bijvoorbeeld een muntje van € 0,10. En daar ging ik: ‘Hoe word het nóg beter dan dit, Universum?’ Guess what, binnen een half uur kreeg ik berichtjes dat het geld van twee personen waarop ik aan het wachten was, was overgemaakt. Ik blijf me daar nog elke keer weer over verwonderen. Hoe meer aligned je bent met jezelf en hoe meer je in staat van overvloed bent, hoe meer je op je pad ziet.

  • Welk advies wil je andere vrouwelijke ondernemers meegeven?

Omgeef je met mensen die je begrijpen. Als mensen je kijk op het leven of ondernemen niet begrijpen, dan is het lastig te groeien. We passen ons snel aan aan onze omgeving. En als jij ook maar enigszins het gevoel hebt dat je iets groters te brengen hebt, maar het merendeel van jouw omgeving voelt of begrijpt dat niet zo (bij jou of zichzelf), dan is het lastig om daaruit te breken. Zo mis je inzichten die je nodig hebt om je business of jezelf te laten groeien. Don’t be the smartest person in the room. Zorg dat je kan leren van je omgeving.

  • Waar kunnen mensen meer informatie over jou en je bedrijf vinden?

Website: www.mindyourblissness.nl

Instagram: @mindyourblissness

Facebook: Mindyourblissness

Wil je meer weten over Maureen en haar bedrijf Soul Printed? Klik dan hier!

Aïsha heeft het #Monday Stories pakket afgenomen, waarbij ze haar ondernemersverhaal deelt én events op Monday plaatst!
Wil je dit ook? Ga dan hier naar het contact formulier of mail me op hello@mon-day.nl

Leave a Comment