Meh. Bleh. Wat te doen bij zo’n dag?

Soms heb je van die dagen. Van die meh dagen. Van die bleh dagen.
En andere bijvoeglijke naamwoorden die eigenlijk niet bestaan. Anyway.
Ik heb vandaag zo’n dag. En wat ik altijd zo lastig vind om dan voor mezelf te bepalen: voel ik het nu even écht niet OF ben ik mezelf ergens aan het saboteren?

Ik zal het voor je uitleggen. Sommige dagen voel je het echt niet. Dat kan aan de stand van de maan liggen (altijd een mooi excuus) of het feit dat je baby 600x wakker was en je slecht hebt geslapen. Dan zou ik altijd zeggen: wees lief voor jezelf. Wees niet te streng voor jezelf. Koop een reep Tony’s. Ga in bad. Morgen weer een dag.

MAAR.

Hoe weet je nou of het niet je saboteur is? Je saboteur is je beschermer, die ervoor zorgt dat jij veilig binnen je comfort zone blijft. Daar is niks mis mee natuurlijk. Maar soms willen we groeien en groei komt door activiteiten die we eigenlijk best een tikkie of HEUL spannend vinden.

Maar je hebt dat niet altijd in de gaten. Een voorbeeld: Vandaag had ik op de planning staan om met de SHINE cursus van @Wilandthepeople dieper in te gaan op mijn SHINY client. Oftewel: Bepalen wie jou klant is en daarin kiezen. En voor mezelf ben ik dus nu aan het onderzoeken of deze BLEH bui een gevolg is van de maan én een slechte nacht of dat ik misschien het spannend vind om dit te onderzoeken. Dat het uit m’n comfort zone is. Of dat ik bang ben om te kiezen, omdat ik hierbij ook mensen uitsluit.

Dingen die me helpen om dit te onderzoeken:

  1. Mediteren, heel even stil zitten
  2. Voor me uit turen met een bakje thee en nadenken over hoe ik me nu echt voel
  3. Schrijven, als je dingen op papier zet krijg je vanzelf helderheid
  4. Even eruit stappen, door een wandeling te maken of een magazine te lezen, krijg je hier vanzelf wel een ingeving over

Nu ik al het bovenstaande heb gedaan, ben ik er inmiddels achter. Ik heb gewoon een BLEH dag. En vanuit deze energie lukt het me niet om creatief na te denken over de klanten die ik wil aantrekken. Ik zet het alvast in mijn agenda voor een andere dag.

Kom maar op met die Tony’s.

Wil jij meer inzicht in jouw BLEH momenten, maar ook jouw FLOW & YES momenten? Dan is de Monday Journal iets voor jou! Klik hierrr voor meer informatie!

Leave a Comment