Manifesteren – wat is dat eigenlijk?

Oke gelijk maar heel eerlijk: ik heb best wel wat moeite het woord manifesteren. Je ziet het de laatste tijd enorm toenemen en wordt veelal gebruikt in combinatie met de wet van aantrekkingskracht, de law of attraction. En die voel ik WEL. Ik geloof er absoluut in dat het werkt, dat als je iets wilt in je leven en je richt daar je focus en aandacht op, dat je dat kunt behalen. Je kunt het ook noemen: Wat je aandacht geeft, groeit. In mijn ogen hetzelfde.

Maar manifesteren dus. Alsof er een soort geheime code is die ik nog niet helemaal begrijp.
Stel dat mijn wasmachine stuk gaat en ik bel een monteur. Die komt erachter dat er een leiding niet helemaal goed aangesloten is, herstelt dat en mijn wasmachine werkt weer.

Heeft de monteur dat dan gemanifesteerd? Hij heeft toch gewoon ergens gefocust aan gewerkt en dat opgelost. Maken we het niet wat te zweverig en spiritueel voor onszelf?

Wat ik wel heb opgenomen in mijn journal is de volgende vraag:

Wat is je wens voor deze week?

Omdat we nou eenmaal niet overal invloed op hebben, geloof ik erin dat het goed is om dingen te wensen. Ik heb de afgelopen weken hier bijvoorbeeld de uitkomst van een bepaalde offerte, het doorslapen van Fos en helderheid voor mijn bedrijf ingevuld. En natuurlijk kan ik zelf acties ondernemen, maar een groot gedeelte ligt ook niet in mijn handen. En dus noem ik het een wens, waar ik vervolgens wel de focus op houd. Door er bijvoorbeeld ’s ochtends in de meditatie even aandacht aan te besteden. En toch vergeet ik mijn wens ook wel vaak weer. Tot ze ineens uitkomen. Misschien is het toch manifesteren dan…?

Leave a Comment