Een lijstje met de fijnste online meditatielessen

Ik had dit verzoek al meerdere malen gekregen: Hey Hilde, ik wil wel beginnen met mediteren, heb je nog tips?

Natuurlijk maak ik graag een lijstje voor je met mijn favorieten.

In het begin van mijn “meditatie avontuur” vond ik het heel fijn om begeleide meditaties te doen, een lijstje daarvind je hieronder. Wees niet te hard voor jezelf in het begin. Mediteren gaat steeds beter, maar ook ik denk regelmatig nog aan boodschappenlijstjes, wasjes die ik moet draaien of mails die ik moet beantwoorden tijdens een meditatie. Het is nooit het doel van mediteren om je gedachten helemaal “uit te schakelen” (lijkt me wel lekker soms haha ;-)).

Mediteren is naar je gedachtes leren kijken en ze voorbij zien gaan. Als je dit bewust 5 of 10 minuten per dag oefent, leer je dit ook beter te doen in het dagelijkse leven. Daardoor ga je niet meer zo snel mee met elke externe prikkel en blijf je dus gefocust en relaxter.

Tegenwoordig mediteer ik liever met een timer. Ik gebruik de app Insight Timer, daar zet ik dan een timer van 10 minuten met een heel zacht achtergrond muziekje. Deze app is gratis! Via de betaalde versie (5 euro per maand) kun je wel fijn de meditaties doorspoelen, offline luisteren en cursussen volgen.

Ik heb ook speciaal voor drukke mensen een fijne ochtendsessie gemaakt voor 10 minuten, hier zit alles in: mediteren, schrijven, visualiseren en een paar yoga oefeningen. Je vindt de sessie hier.

Ik luisterde eerst wel veel meditaties via YouTube, maar met al die reclames ben ik daar een beetje vanaf gestapt. Ik heb ze hieronder wel toegevoegd, want misschien heb je wel een betaald account 😉 Ben je zwanger en wil je speciale zwangerschap meditaties? Stuur me even een berichtje, dan stuur ik je die lijst ook!

Daarnaast volg ik veel Yoga Nidra sessies. Yoga Nidra betekent “slaapyoga”. Wist je dat een half uur Yoga Nidra gelijk staat aan 3 tot 3,5 uur diepe slaap? Ik vind Yoga Nidra in de avond echt heel fijn en merk dat ik meteen frisser opsta.

Hier volgt een lijstje met mijn favorieten:

Ochtend

Overdag

Avond

  • Yoga Nidra – Zoe Kanat (Via Insight Timer) (als je iets moet kiezen uit deze lijst en je weet niet waar te beginnen: start met deze 15 minuten voordat je gaat slapen. Echt, deze is echt mijn lifesaver geweest in nachten van 3 uren slaap ;-))
  • De avond sessies van House of Deeprelax
  • Meditation For Stress & Anxiety Relief – Boho Beautiful (via Youtube)
  • Guided Meditation: Acceptance Of The Present Moment – Boho Beautiful (via Youtube)

Cursussen

Voor de pro’s: Soms vind ik mediteren op een nummer ook heel fijn. Dit zijn mijn 3 favorieten

Als je nog fijne tips hebt, deel ze dan gerust hieronder in de comments! Heb je vragen over mediteren? Ik help je graag! Stuur me een berichtje op Instagram of via hello@mon-day.nl

Geniet ervan!

Leave a Comment

The Comments