Alles over mijn nieuwste boek Bloom

Plop de champagne! Mijn allernieuwste boek Bloom – authentiek leven volgens jouw natuurlijke flow is nét uit! In deze blog deel ik de meest gestelde vragen én antwoorden met je. 

Q – Waar gaat het boek Bloom eigenlijk over?

Bloom gaat over je altijd maar aanpassen naar moeiteloos jezelf zijn. We zijn heel goed geworden in ons aanpassen. Maar als je je constant aanpast aan de mening van anderen, je drukke to-do lijst en de ruis die deze wereld meebrengt:

Waar ben jij dan nog?

Is er dan genoeg ruimte voor jouw dromen, wensen en verlangens? Is er dan genoeg tijd en ruimte voor jou om op te laden? Is er dan genoeg tijd om te ontdekken wat JIJ wilt? Is er dan genoeg ruimte om te luisteren naar jezelf?

Ik geloof dat we kunnen leren van de natuur: een natuurlijke cyclus van zaaien, bloeien en weer loslaten. Niet alle ballen in de lucht houden, maar op de juiste momenten pieken om daarna weer rust te nemen. 

Ik schreef het boek Bloom vooral als reminder: het kan anders. Het is een prachtig boek vol eerlijke verhalen, praktische tips en inspirerende practices.

Het is een ode om terug te gaan naar rust. Naar dankbaarheid. Naar focus. Naar kracht. Want ik geloof niet dat je hoeft te kiezen tussen kracht of rust, als je ze maar op de juiste momenten aandacht geeft. 

Q – Waar koos je de naam Bloom voor dit boek?

De wereld lijkt veel focus te hebben op meer, sneller en beter. We moeten van het ene doel naar het ander doel te werken, om op die manier veel te bereiken. Ik geloof dat groei ook anders kan, op principes geïnspireerd op de natuur:

  • Vanuit cyclisch leven – in verschillende fases van zaaien, bloeien en loslaten
  • Vanuit dankbaarheid – dat het goed genoeg is waar je nu  bent
  • Vanuit aandacht – wat je aandacht geeft groeit, is cliché maar helemaal waar. 
Return to simple and slow. 

Bloom betekent groeien op je eigen tempo.
Op jouw eigen manier. 
Want dat is uiteindelijk de enige manier.

Q – Authentiek leven volgens jouw natuurlijk flow – wat bedoel je daar mee?

Authenticiteit gaat in essentie over jezelf zijn. Je leven leiden op jouw eigen manier. Vanuit jouw waardes. Maar.. dat kan alsnog ervoor zorgen dat je dan heel hard gaat werken en wil ‘knallen’ om lekker authentiek te zijn. Daarom is die natuurlijke flow zo belangrijk. Van accepteren dat je precies bent waar je bent, leven vanuit flow en focus op wat er wél is. De mix van authenticiteit en flow zorgt voor verbinding en groei.


Q – Waarom vond je het zo belangrijk dit boek te schrijven?

Omdat ik een beweging zie waarin het juist in de wereld van persoonlijke ontwikkeling óók gaat over meer, sneller en beter. Waarvan ik, en veel van mijn klanten, soms het gevoel krijgen dat ze niet genoeg zijn. Dat er iets gefixt moet worden. Dit boek is een ode aan goed genoeg zijn. Jezelf helemaal omarmen. Omdat ik geloof dat we meer authenticiteit nodig hebben in deze wereld, die snakt naar liefde en groei op een blooming manier.

Q – Voor wie is dit boek?
  • Voor alle-ballen-in-de-lucht-houders
  • Voor de er-moet-toch-meer-zijn-vragenstellers
  • Voor de ik-stort-elke-avond-op-de-bank-hangers

En voor jou: als je meer wilt weten over hoe jij kunt groeien, op een manier die bij jou past.

Boek Bloom Hilde Eisma
Heb je nog vragen over het boek? Stel ze gerust via hello@mon-day.nl of stuur me een DM via Instagram!

Leave a Comment